Oporbeno jezikoslovlje Drage Štambuka : zlatna formula hrvatskoga jezika "ča-kaj-što" - Milinović, Anđela (Array, 2019)
U radu se raščlanjuje pjesnička zbirka Drage Štambuka „Kad su mȉši balȁli molfrȋnu“ (2017.) kojom autor ustrajno promiče načelo trojednosti hrvatskoga jezika sažeto u „zlatnoj formuli ča-kaj-što“. Pokazuje se kako se autor svojim jezičnim izborima svjesno vraća na izvore hrvatskoga jezika „pamteći“ u vlastitu pjesničkom kodu stariju i noviju hrvatsku književnojezičnu tradiciju. Primjeri se razmatraju glavninom na leksičkoj razini.