Farizeji u Markovu evanđelju : usporedba društveno-povijesne uloge i narativne funkcije - Magda, Ksenija (Array, 2019)
Glavni je cilj ovoga rada usporediti što se o farizejima može doznati iz izvanbiblijskih izvora, s onime što se može doznati iz naracije u Mk 1,21-3,35, s ciljem da se postavi povijesni temelj za Markov izvještaj. Prvi dio prikazuje povijesno dostupnu građu sa zaključkom da je ambivalentna, dok se u drugom dijelu prikazuje razvoj konflikta između Isusa i farizeja, koji na kraju osvjetljuje povijesne činjenice prema zaključku da je Markov opis farizeja povijesno plauzibilan te time Markovo evanđelje može doprinijeti povijesnoj diskusiji o farizejima. Rad je stoga podijeljen na dva glavna dijela. Prvi, povijesni dio, bavi se pokušajem rekonstrukcije odnosa Isusa i farizeja na temelju povijesti, a drugi, egzegetski, na temelju naracijske kritike razgrađuje povijest i kerigmu.