Grafetička i grafematička obilježja protestantske Spovidi (1564) u kontekstu hrvatskoga književnog jezika 16. stoljeća - Blažević Krezić, Vera (Array, 2019)
U radu se ispituju grafetičke i grafematičke odlike glagoljičnoga i latiničnoga izdanja protestantske Spovidi (1564). Izdvojena pitanja grafemsko-fonološkoga sloja – poput bilježenja jerovskih znakova, jata i đerva – razmatraju se u usporedbi sa stanjem zatečenim u starijim protestantskim izdanjima (Postila, Artikuli), kao prilog boljemu poznavanju protestantske književnojezične stilizacije i općih smjernica koje su zacrtale razvoj hrvatskoga književnog jezika u 16. stoljeću.