O dvije važne epizode riječkog antifuturizma i pseudofuturizma - Pužar, Aljoša (Array, 2019)
Na temelju recentnih arhivskih otkrića i novije kritičke literature radom se dopunjuju i ispravljaju ranije objavljeni pregledi i raščlambe futurizma u Rijeci. Članak nudi podrobniji opis dviju važnih epizoda lokalnog antifuturizma i pseudofuturizma iz godina pred Prvi svjetski rat i po osnivanju Slobodne države Rijeka. To uključuje raspravu o vremenu objavljivanja, povijesnom položaju i autorima Manifesta Minerva (tzv. riječkog futurističkog manifesta), te analizu pjesničkog djela autonomašice, antifašistice i antifuturistice Clementine Scala-Bonetta.