Etnografski muzej i (novi) korisnik smjernice prema radionici ICOM-ITC-a za obrazovanje u muzejskoj djelatnosti Fuzhou, NR Kina, studeni 2018. - Viljetić, Gordana (2019)
Članak daje pregled recentnih teorijskih pristupa razvoju publike, interpretaciji muzejskoga predmeta i prezentaciji muzejske građe te pratećim marketinškim strategijama i odnosima s javnošću ustanova u kulturi, a potaknut je radionicom “Promoting your Museum: Make it Relevant and Attractive” u organizaciji ICOM International Training Centre for Museum Studies, održanom od 13. do 22. studenoga 2018. godine u Fuzhouu, NR Kina. Prikaz tema dopunjen je praktičnim zapažanjima iz pozicije djelovanja Etnografskoga muzeja u Zagrebu unatrag proteklih deset godina, s naglaskom na sustvaranje sadržaja sa zajednicom i/ili individulanim muzejskim korisnikom u namjeri postizanja krajnjega zajedničkog cilja – uporabe muzeja, kao platforme, za optimalna (dijeljena) osobna iskustva.
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija i izvori: str. 126-127.
Sažetak.
Keywords: Muzeji -- Muzejski predmeti -- Muzejski marketing -- Publika; Etnografski muzej Zagreb -- ICOM -- International Training Centre for Museum Studies