Etnografski muzej i novi oblici brendiranja u kulturi smjernice prema radionici ICOM-ITC-a za obrazovanje u muzejskoj djelatnosti: Fuzhou, NR Kina, studeni 2018. - Viljetić, Gordana (2019)
Članak daje uvid u suvremena načela brendiranja u kulturi, a potaknut je radionicom “Promoting your Museum: Make it Relevant and Attractive” u organizaciji ICOM International Training Centre for Museum Studies, održanom od 13. do 22. studenoga 2018. godine u Fuzhouu, NR Kina. Prikaz edukacije prati kontekstualizacija i interpretacija iz perspektive rada Etnografskoga muzeja (referentni okvir kreće se unutar protekloga desetljeća), uključujući smjernice i trendove u (re)programiranju kroz inovativne oblike suradnje sa zajednicom kao sustvarateljem muzejskih programa. Uvodno je dan i kratak osvrt na recentnu eksploziju (“boom”) muzejskih ustanova u Kini, razmatran u odnosu elemenata kvantitete i sadržaja – muzejskoga iskustva.
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija i izvori: str. 147-149.
Sažetak.
Keywords: Muzeji -- Promocija muzeja -- Brendiranje -- Publika; Etnografski muzej Zagreb -- ICOM -- International Training Centre for Museum Studies