Što smo naučili u prvih sto godina? : Stoljeće muzejske edukacije u Etnografskom muzeju - Jelavić, Željka (Array, 2019)
Rad se bavi razvitkom obrazovnoga djelovanja Etnografskoga muzeja u Zagrebu tijekom njegovih prvih 100 godina. U prvim godinama djelovanja Muzeja, iako nije postojao osmišljen pristup obrazovnim aktivnostima Muzeja, on se očituje prvenstveno u radu kustosa Mirka Kusa Nikolajeva. Nekoliko desetljeća kasnije, u drugoj polovici 20. stoljeća, oblikuju ga prve muzejske pedagoginje Aleksandra Sanja Lazarević i Nada Majanović. Danas se razvija u skladu sa suvremenim tendencijama u muzejskoj edukaciji prema različitim skupinama korisnika naglašavajući društvenu odgovornost muzeja