Utjecaj rodne ideologije na ekologiju čovjekove spolne naravi : kršćansko-teološko antropološki osvrt - Volarević, Marijo, svećenik (Array, 2019)
Autor u radu nastoji prikazati kako čovjek danas postaje sve više svjestan ne samo ugroženosti čovjekova okoliša nego i ugroženosti čovjekove urođene spolne naravi. Čovjek, stvoren na sliku Božju kao muško i žensko (usp. Post 1, 26-27), pozvan je ne samo odgovorno se ponašati prema stvorenoj stvarnosti koju mu je Bog darovao nego i prema slici Božjoj koja se zrcali u čovjeku, istovjetno muškarcu i ženi. I kao što kroz povijest čovjek ne upravlja odgovorno stvorenim svijetom, čiji je čuvar, a ne gospodar, na sličan način danas s pomoću rodne ideologije želi dominirati nad darovanoj mu spolnoj naravi. Autor ovim radom nastoji upozoriti koji su prema kršćansko-biblijsko-teološkoj antropologiji temeljni nedostatci rodne ideologije koja teorijskim tehnicizmom zadire u samu srž čovjekove spolne naravi, čime izravno utječe na ekologiju ljudske naravi i ekologiju obitelji.