Nepoznati hospital augustinaca pustinjaka riječkog sv. Jeronima : prilog povijesti medicine u Rijeci = The unknown Hospital of the Augustinian Hermits of St. Jerome in Rijeka : contribution to the history of medicine in Rijeka - Medved, Marko (Array, 2019)
Riječku crkvu sv. Jeronima sa samostanom izgradili su augustinci pustinjaci svetog Augustina (Ordo Eremitarum Sancti Augustini). Iako je riječ o prvoj redovničkoj zajednici u gradu Rijeci, njihova prošlost nije do sada dovoljno istražena. Od 14. stoljeća do ukidanja samostana 1788. obilježili su grad i širu okolicu u vjerskom, kulturnom i ekonomskom pogledu. Na temelju sačuvanih izvora u Hrvatskoj i u inozemstvu autor donosi do sada nepoznate podatke o odnosu riječkih augustinaca i medicine. Pritom je najznačajniji podatak o uspostavi hospitala na riječkoj Andrejšćici u 15. stoljeću, za koji se do sada nije znalo. Iz augustinskih vrela 16. i 18. stoljeća autor iznosi i informacije o spominjanju raznih, za povijest medicine u Rijeci na koncu srednjeg i početkom novog vijeka, važnih pojmova i ustanova poput brijača-ranarnika.