Kvadrna bratovštine oltara sv. Mikule u Boljunu (1582)
Kvadrnu bez korica pisale su razne ruke u rasponu od 1582. do 1672. u Boljunu (kod Pazina) latiničnim i glagoljičnim kurzivom na 115 papirnih listova. U kvaderni bratovštine oltara sv. Mikule, nalazi se 8 isprava, najviše ugovora između ove bratovštine i pojedinih ljudi, 2 precrtane isprave i jedna bilješka o gladi od god. 1622. Iza toga slijede računi o prihodu i rashodu ove bratovštine, koji su pisani talijanskim jezikom, dok su ostala pisma pisana hrvatskim jezikom i glagolskim pismom.