Ispitivanje prijenosa topline kod zaštitne odjeće primjenom termovizijske kamere - Pejnović, Natalija (Array, 2019)
Infracrvena termografija je beskontaktna metoda mjerenja energije zračenja objekta koji se promatra. Temperatura površine objekta dobiva se indirektno mjerenjem energije zračenja objekta promatranja. U radu su prikazane mogućnosti primjene infracrvene termografije za ispitivanje prijenosa topline u zaštitnoj odjeći. Iz rezultata mjerenja zaštitne odjeće može se odrediti efektivna toplinska izolacija za zimsku zaštitnu odjeću pri niskim temperaturama pri radu u vanjskom okolišu.