Integracija sigurnosti i zdravlja na radu u projektni manadžment - Markič, Mirko (Array, 2019)
Projektni menadžment idealan je instrument za ostvarivanje ciljeva sigurnosti i zdravlja na radu u tvrtkama i drugim organizacijama. Sigurnost i zdravlje na radu trebali bi biti integrirani u sve procese i sve proizvode te na taj način pridonijeti društveno odgovornomu poslovanju organizacije i održivomu razvoju tvrtke. Integriranost sigurnosti i zdravlja na radu u procese projektnog menadžmenta i/ili u određeni projekt trebala bi predstavljati početak inkrementalne izmjene već uspostavljenih koncepata i načina, zbog traganja za novim rješenjima i konceptima, čime bi se pridonijelo razvoju sigurnosne znanosti i struke. Cilj je rada na temelju sustavnoga pregleda domaće i strane stručne literature utvrditi stupanj integriranosti sigurnosti i zdravlja na radu u projektni menadžment ili određeni projekt te uputiti na mogućnosti za daljnje istraživanje. Rezultatima iz istraživanja širi se raspon znanja i vještina o raspoloživim načinima za uspješnije postizanje ciljeva u sigurnosnoj znanosti i struci koji će imati teorijske i praktične implikacije za njezin daljnji razvoj.