Trend ozljeda na radu u Karlovačkoj županiji od 2012. do 2017. godine - Tevčić, Marina (Array, 2019)
Jedan od temeljnih pokazatelja razvoja sigurnosti i zaštite na radu u nekoj društvenoj odnosno socijalnoj sredini u promatranom razdoblju je broj evidentiranih profesionalnih bolesti te ozljeda na radu u tom razdoblju. Analizom javno objavljenih podataka o broju prijavljenih ozljeda na radu u razdoblju od 2012. do 2017. godine utvrđen je trend kretanja godišnjeg broja ozljeda na radu u Republici Hrvatskoj. Poseban osvrt dan je na očekivana kretanja broja ozljeda u Karlovačkoj županiji. Utvrđeni trend porasta godišnjeg broja ozljeda na radu pokazatelj je kriznog stanja sigurnosti i zaštite na radu kako u Karlovačkoj županiji tako i u cijeloj Republici Hrvatskoj te ukazuje na potrebu planiranja, educiranja, kontroliranja i provođenja odgovarajućih mjera sigurnosti na radu u svim segmentima društva.