Turistički sklop nekadašnjega vojnog odmarališta u Kuparima : prostorni razvoj i urbanističke odlike = Tourist complex of the former military resort in Kupari : spatial development and urban planning features - Benić, Božo (Array, 2019)
Na temelju rezultata provedenih istraživanja donosi se preliminaran prikaz prostornog razvoja ugostiteljsko-turističkog sklopa u Kuparima u Župi dubrovačkoj. Sagledavajući prostorni razvoj zone, počevši od izrade prvoga investicijskog programa 1958. pa do početka ratnih zbivanja 1991., analiziraju se geneza i osnovna urbanistička obilježja smještajnih kapaciteta u cilju očuvanja i zaštite modernističke arhitekture.