Utjecaj ubrzanog zastarijevanja u turizmu na hotelske zgrade : The impact of rapid obsolescence in tourism on hotel buildings - Mrinjek Kliska, Neda (Array, 2019)
Hotelska se izgradnja tijekom životnoga ciklusa periodički prilagođava trajno promjenjivim zahtjevima u turizmu. Zastarijevanje uzrokuju promjene u sociološkim i tehnološkim zahtjevima. Arhitektonske promjene kojima je podložna hotelska izgradnja analizirane su na primjeru dvokrevetne sobe koja je obično osnovna gradbena jedinica hotela. Rad dokazuje promjenu u sociološkim zahtjevima kao dominantan zahtjev koji utječe na arhitektonsku promjenu u smještajnom dijelu hotela. Studija je polazište za daljnje istraživanje arhitektonskih modela hotelskih zgrada prilagodljivih promjenjivim zahtjevima u turizmu.