Razvojne strategije kao čimbenik održivog razvoja gradova : komparativna analiza Antwerpena, Bratislave, Krakowa i Zagreba = Development strategies as key factors for sustainable urban development : comparative analysis of Antwerpen, Bratislava, Krakow and Zagreb - Katurić, Ivana (Array, 2019)
Strategije urbanoga razvoja gradova Europske unije [EU] bitno su određene karakteristikama sustava prostornog i strateškog planiranja. Provedeno je istraživanje i komparativna analiza između razvojne strategije Grada Zagreba sa strateškim razvojnim dokumentima gradova Antwerpena, Bratislave i Krakowa s ciljem razumijevanja odnosa prostornog i strateškog planiranja, te odnosa prema projektima integriranoga urbanog razvoja. Pritom je utvrđena značajna sličnost između sustava planiranja u Zagrebu, Bratislavi i Krakowu, dok se sustav strateškog planiranja u Antwerpenu u značajnoj mjeri razlikuje.