Nemogućnost hibridizacije čovjeka i antropoidnih majmuna - Kokić, Tonči (Array, 2019)
Ovaj rad iz perspektiva filozofije biologije i filozofske antropologije tvrdi načelnu nemogućnost hibridnoga potomstva čovjeka i genskih srodnika iz vrsta antropoidnih majmuna. Ta se tvrdnja izvodi iz suvremene znanstvene spoznaje o manjoj genskoj sličnosti čovjeka i majmuna nego se ranije mislilo (uz oslabljenu poziciju genetskoga redukcionizma) i supstancijalne razlike morfologija dviju vrsta. Hibrid tih dviju vrsta nije moguć logički ni ontološki jer bi morao spajati kontradiktorna morfološka obilježja.