Pustoš trenutačnog akademskog života i nadahnuće u Fides et ratio - Paluch, Michał (Array, 2019)
Na temelju analize enciklike Fides et ratio promatramo obilježja trenutačnog akademskog života. U prvom dijelu ovog rada iznosimo glavne probleme suvremene akademske zajednice, a u drugom dijelu predstavljamo glavne odgovore koji su predloženi u Fides et ratio. Zaključno donosimo kratki popis izazova koji su više usmjereni sami na sebe — što se tiče katoličkih institucija. Cilj je ovoga istraživanja uvidjeti koliko nadahnuća za oblikovanje akademskog života možemo, i nakon 20 godina, naći u enciklici Fides et ratio.