Bake i djedovi djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom - Buljevac, Marko (Array, 2019)
Bake i djedovi djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom predstavljaju važan izvor podrške obiteljima s invaliditetom. Cilj je ovog rada predstaviti, sumirati i problematizirati znanstvene spoznaje o oblicima podrške koju bake i djedovi pružaju obiteljima djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, ali i formalnu podršku koja je njima potrebna. Oni pružaju različite oblike emocionalne, instrumentalne, informacijske i praktične podrške, a rezultat pružanje iste jest da oni sami imaju potrebe za informacijskom i emocionalnom podrškom. Stoga se može zaključiti kako su bake i djedovi važni izvori neformalne podrške obiteljima djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, dok oni sami često ostaju nevidljivi i zaboravljeni korisnici formalne podrške jer njihove potrebe ostaju nezadovoljene.