Instrumenti procjene grubih motoričkih funkcija u djece s cerebralnom paralizom - Katušić, Ana, rehabilitatorica (Array, 2019)
Procjena u promjeni motoričke funkcije djece s cerebralnom paralizom složen je mjerni zadatak. Iako su razvijeni različiti instrumenti procjene za kvantificiranje specifičnih aspekata motoričkog ponašanja, sustavno mjerenje grubih motoričkih funkcija predstavlja zahtjevan problem u praksi. Ovaj rad kritički prikazuje valjane i klinički utemeljene instrumente procjene koji se koriste u randomiziranim kontroliranim istraživanjima na području cerebralne paralize. Razvijanje i vrednovanje odgovarajućih mjernih instrumenata važno je za procjenu znanstveno utemeljenih pristupa u habilitaciji djece s cerebralnom paralizom.