Miscellanea Hadriatica et Mediterranea : časopis Odjela za povijest = Journal of the department of history (Odjel za povijest, Sveučilište u Zadru, 2020)
Časopis objavljuje radove povijesne tematike i ostalih srodnih područja koji obrađuju jadranske i sredozemne teme.