Ranjivost identiteta i pamćenja : Jasenovac, Ricoeur i smrt Boga - Mladenovska-Tešija, Julijana (Array, 2018)
Ovaj je rad nastao kao rezultat diskusija koje su se vodile sa studentima Visokoga evanđeoskoga teološkog učilišta u Osijeku, u okviru kolegija Uvod u filozofiju. U radu su korišteni dijelovi eseja studenta Luke Đukića “Memorijalni centri: uloga pamćenja” koji su, u cilju dijaloga o ulozi pamćenja, umetnuti unutar teksta J. Mladenovske-Tešije. Cilj je rada ukazati na relevantnost Ricoeurova razmišljanja o pamćenju za evanđeoske kršćane, posebice imajući u vidu Kristovu smrti na Golgoti kao protunarativ.