Uspjeh kroz neuspjeh : Lukin paradoksalni pogled na kršćansko poslanje Židovima - Neagoe, Alexandru (Array, 2018)
U ovom se članku analizira Lukino viđenje kršćanskog poslanja Židovima. Posebna se pozornost posvećuje pitanju može li se u bilo kojem smislu to poslanje smatrati uspješnim te treba li ga nastaviti u budućnosti. Predstavlja se ključna razlika između Lukina prikaza kršćanskog poslanja Židovima te Lukina tumačenja toga poslanja. Stoga se prvi dio članka prije svega bavi pitanjem kako Luka prikazuje reakciju Židova na kršćansko poslanje, dok se u drugom dijelu istražuje način na koji Luka tumači njihovu reakciju. Zaključak ove studije jest da Lukina namjera nije bila pokazati da je poslanje Židovima bilo neuspješno zbog njihove negativne reakcije, kao ni da je bilo uspješno zbog njihove pozitivne reakcije, već da je ono postiglo svoj cilj i ima svoju budućnost, unatoč pretežno negativnoj reakciji Židova.