Efekt suvremene interpretacije narodnih epskih pjesama na uspješnost bogaćenja rječnika - Laketa, Snežana (Array, 2019)
Ovaj rad sastoji se od dva dijela: teoretskog i istraživačkog. U teoretskom dijelu rada analiziran je utjecaj narodnih epskih pjesama na bogaćenje rječnika kroz suvremenu interpretaciju narodne epske pjesme. Cilj istraživanja usmjeren je na efekte suvremene interpretacije narodne epske pjesme na postignuća iz verbalnog testa klasifikacije pojmova sličnosti i razlika. Uzorak eksperimentalnog istraživanja čini 284 učenika u OŠ Vuk Karadžić, Vlasenica, koji su imali sate srpskog jezika i književnosti na tradicionalan i na moderniziran način. Uspoređujući rezultate na testu klasifikacije pojmova sličnosti i razlika, utvrđeno je da postoje statistički značajne razlike između učenika različitog spola i pripadnosti eksperimentalnoj ili kontrolnim skupinama.