Information system for support in basketball game and player analysis - Lacković, Krešimir; Horvat, Tomislav, inženjer informacijske i komunikacijske tehnologije; Havaš, Ladislav (2018)
Razvoj i upotreba ICT tehnologija svakim danom sve je veća. ICT tehnologija koristi se u gotovo svim granama industrije, a u zadnje vrijeme posebno brzo razvija se u sportu. Informacije vezane uz sportske događaje i sportske aktere zapisuju se u baze podataka te samim time omogućuju i računalnu obradu. U ovom radu bit će prikazan informacijski sustav Basketball Coach Assistant. Rad će prikazati trenutnu verziju informacijskog sustava te opisati mogućnosti samog sustava, počevši od same arhitekture sustava pa sve do pojedinih dijelova sustava. Bit će objašnjen način prikaza prilagođenog izbornika, ali i korisnički definiranog indeksa korisnosti igrača.
The development and usage of ICT technologies are increasing every day. Nowadays, ICT technologies are being used in almost every industry and lately, especially rapidly in sports. Information related to sports events and sports participants are recorded in a database, which thus enables computer analysis. This paper presents an information system Basketball Coach Assistant. The paper presents a current version of the information system and describes the possibilities of the information system, starting with the architecture up to the individual parts of the information system. The paper also explains a display of a custom menu and user-defined player efficiency index.
Bibliografske bilješke na kraju teksta.
Sažetak ; Abstract.
Keywords: Sport -- Košarka -- Informacijski sustav potpore -- Analiza utakmice