(Neke) pravne dvojbe u svezi dopinga - Kačer, Hrvoje (Array, 2018)
Sportsko pravo je još uvijek mlada grana prava, pravna grana u razvitku, što dodatno usložava rješavanje svakog problema koji se pojavi. Pri tome po naravi stvari i rješavanje problema može postati problem odnosno uzrokovati nove probleme. Po mišljenju autora upravo to je slučaj sa borbom protiv dopinga. Doping jest problem koji je prepoznat i protiv kojeg se svjetski sport na svim razinama i jako organizirano i razmjerno uspješno bori, ali ta borba u mnogo čemu znači odstupanje od standarda koji inače vrijede u pravu. Ambicija autora ovog teksta je da se problem dopinga i borbe protiv dopinga što više osvijetli i s pravnog aspekta i da se, što je više moguće, neki pravni problemi preveniraju, a oni već nastali što bolje i što uspješnije riješe. Vrlo konkretno, posebno su analizirana pitanja minimalne pravne edukacije svih čimbenika (uključujući trenere i sportaše) u sportu, individualizacije sankcije i tereta dokaza (uključujući traženi stupanj izvjesnosti glede odgovornosti sportaša).