Zaštita ustavnih jamstava poreznih obveznika u poreznim postupcima - Ofak, Lana (Array, 2018)
Ostvarenje i zaštita ustavnih jamstava poreznih obveznika u ovom radu proučavani su kroz postupke odnosno pravne puteve koje porezni obveznici imaju pravo pokretati u svrhu zaštite svojih Ustavom zajamčenih prava i sloboda. Upravna i sudska praksa istražena je putem analize objavljene prakse Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda Republike Hrvatske. Rad je u tom smislu podijeljen u tri glavna dijela. Prvo se istražuje primjena Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u poreznim stvarima, a potom slijedi posebni osvrt na zahtjeve protiv Hrvatske koji su podneseni pred Europskim sudom. Zadnji dio rada odnosi se na analizu prakse Ustavnog suda u poreznim stvarima od 1. siječnja 2015. do 1. rujna 2017. godine koja obuhvaća 85 odluka Ustavnog suda.