Tematska područja Planova upravljanja kao indikator suvremenih urbanističkih problema : mediteranski gradovi - Dubrovnik, Venecija, Krf - Šmit, Krunoslav (Array, 2018)
Članak istražuje tematska područja Planova upravljanja spomeničkim cjelinama pod zaštitom UNESCO-a te ih postavlja u komparativni odnos sa suvremenim urbanističkim problemima mediteranskih gradova na primjeru Dubrovnika, Venecije i Krfa. Utvrđuju se zajedničke i razlikovne svojstvenosti urbanističkih obilježja gradova i tematskih cjelina njihovih Planova upravljanja kao indikatora urbanističkih problema u kontekstu suvremenoga mediteranskog grada.