The Bassegli-Gozze Palace in Dubrovnik : spatial genealogy and architectural features - Dundović, Boris (Array, 2018)
Palača Basiljević-Gučetić [Bassegli-Gozze] u Dubrovniku eklatantan je primjer stambene arhitekture 18. i 19. stoljeća smještene unutar povijesne gradske jezgre. Zbog svojih brojnih povijesnih slojeva, od kojih neki pretpostavljeno datiraju čak u kasnoj antici, palača je značajan čimbenik urbanoga razvoja cijeloga stambenog bloka. Ovaj rad donosi dosad nepoznatu prostornu genezu palače, predstavlja njenu urbanu i kulturnu važnost te opisuje funkcionalne i oblikovne odlike njene arhitekture.