The urbanscape duality during a disaster and post-disaster - Omićević, Nerma (Array, 2018)
Članak istražuje ulogu urbanog pejsaža usmjereno na način korištenja otvorenih gradskih prostora tijekom i poslije katastrofe. Uzimajući u obzir čimbenike koji proizlaze iz posljedica katastrofa i njihovog utjecaja na društvo i prostor, istraživanje se bavi razumijevanjem značaja i uloge otvorenih gradskih prostora i njihove urbanističke strukture kroz analizu odabranih primjera. Cilj istraživanja je pokazati ulogu dualnosti urbanog pejsaža, naglašavajući njegove pozitivne i negativne kvalitete koje se ogledaju tijekom i poslije katastrofa.