Informirano upravljanje posjećivanjem u zaštićenim područjima - Carić, Hrvoje Danijel (Array, 2018)
Rad se bavi ključnim pitanjem upravljanja zaštićenim područjima: kako informirano upravljati posjećivanjem, bez ugrožavanja konzervatorskih ciljeva i zdravlja ekosustava, odnosno na kakvim podatcima i postupcima temeljiti upravljačke procjene i odluke. Na osnovi prikazanih interdisciplinarnih iskustava u istraživanju nosivoga kapaciteta zaštićenog područja, rad nudi smjernice za izradu studija upravljanja posjećivanjem.