Alternative approaches and tools for the transformation of streetscapes : direct physical interventions and different modes of participation - Pogačar, Kaja (Array, 2018)
Ovaj rad daje pregled brojnih pristupa i alata koji mogu dovesti do značajne prostorne i funkcionalne transformacije gradskih ulica s ciljem poboljšanja kvalitete života u urbanim sredinama. Pristupi variraju od onih tradicionalnih tzv. top-down pristupa do recentnih, suvremenih, neformalnih, kreativnih i adaptabilnih bottom-up pristupa koji podrazumijevaju izravnu fizičku intervenciju i participaciju građana.