Suárezove vječne istine i Descartesova Treća meditacija - Milidrag, Predrag (Array, 2018)
U prvom dijelu rada izlaže se Suárezovo razumijevanje vječnih istina. Tri su momenta relevantna za tumačenje Descartesa: hipotetička nužnost vječnih istina, uloga djelotvornog uzrokovanja i vječne istine o bićima razuma. U drugom dijelu teksta brani se teza da 16. odlomak Treće meditacije (AT VII 42) sadržava dvije suarezijanske vječne istine i da obje tvrde da Bog postoji. Između ostalog, to vodi zaključku da taj odlomak Treće meditacije zapravo sadržava Descartesovu nestvorenu vječnu istinu o egzistenciji Boga (AT I 150).