Hrvatski katolički pokret na početku 20. stoljeća - Zubac, Ivan (Array, 2018)
U članku je pružen pregled nastanka i razvoja organizacija Hrvatskog katoličkog pokreta i Katoličke akcije, jednog od najznačajnih događaja Crkve u Hrvata na početku 20. stoljeća. Članak je podijeljen na tri dijela koji korespondiraju s najvažnijim zbivanjima unutar tog razdoblja. To su stvaranje nove južnoslavenske države, razdoblje pseudoparlamentarizma u 20-im godinama prošlog stoljeća te posljednje desetljeće života Kraljevine SHS/Kraljevine Jugoslavije.