Stanovništvo grkokatoličke župe Baljci 1858.-1919 - Mišur, Ivo (Array, 2018)
Grkokatolička župa Preobraženja Gospodinova u Baljcima osnovana je 1832. godine. Broj vjernika te župe tijekom 19. stoljeća uvelike se razlikuje u pravoslavnim i katoličkim izvorima. U radu se prvi put na temelju matičnih knjiga, stanja duša i župničkih izvještaja prikazuje brojnost baljačkih grkokatolika od početaka župe do 1890. godine. Provedena je analiza kućanstava i stanovništva na temelju stanja duša iz 1857. godine, kao i fonda imena baljačkih grkokatolika u 19. stoljeću.