Vještačenje nesreća uzrokovanih strujnim udarom - Papić, Nenad, inženjer elektrotehnike (Array, 2018)
U radu je na primjeru realnog slučaja nesreće prikazan rad vještaka za elektrotehniku prilikom utvrđivanja uzroka strujnog udara. Prikazane su okolnosti nesreće i postupak vještačenja materijala izuzetog s mjesta događaja nesreće. Osim toga, opisane su mjere sigurnosti koje treba poštovati pri radu na mjestu događaja nesreća uzrokovanih strujnim udarom.Autori daju podatke o učincima električne struje na ljudski organizam u slučaju strujnog udara, što je područje rada sudsko-medicinskog vještaka.Vještačenje uzroka strujnog udara je kombinirano vještačenje vještaka za elektrotehniku i sudsko-medicinskog vještaka pa je na kraju prikazano jedno takvo vještačenje na sudskoj raspravi.