Rezultati istraživanja stavova i potreba profesora stručnih predmeta i voditelja praktične nastave u srednjim strukovnim školama - Batak, Marija (Array, 2019)
U radu su prikazani rezultati istraživanja stavova i potreba profesora stručnih predmeta i voditelja praktične nastave u srednjim strukovnim školama s težištem na tematsko područje zaštite na radu. Rezultati provedenog istraživanja ukazuju na raznolikost profila osoba (dob, spol i radno iskustvo u podučavanju) koje sudjeluju u nastavnom procesu, posebice kada je riječ o njihovom radnom iskustvu u realnom sektoru. Nadalje, rezultati ukazuju na poteškoće s kojima se nastavnici susreću u svojem radu. Zaključci istraživanja ukazuju na nužnost poduzimanja mjera kojima bi se olakšao transfer znanja te potaknuo razvoj pozitivnih stavova o zaštiti na radu kod učenika.