Problem intuicije moralnosti u filozofiji Johna Rawlsa - Jakić, Marko, filozof (Array, 2018)
Članak se bavi mogućom proturječnošću stajališta o intuiciji moralnosti u filozofiji Johna Rawlsa. U uvodnom dijelu kritički su navedena relevantna suvremena teorijska stajališta o problemu intuicije moralnosti, s posebnim obzirom na neposredni intuicionizam, relativizam i doktrinarni moralni pluralizam. Rawlsova teorijska pozicija izlučena je u središnjem dijelu članka zajedno s potkrjepljujućim argumentima u prilog tvrdnji o njegovoj teorijskoj poziciji kao fundacionalističkom posrednom intuicionizmu. Analizirani su dodatni argumenti u prilog Rawlsovoj tvrdnji o njegovim načelima pravednosti kao o načelima teorijski (etički) višega reda. Zaključno je pokazano da u njegovoj filozofiji ne postoji proturječnost stajališta o intuiciji moralnosti.