U vezi s jednim principskim pitanjem - Ivšić, Stjepan ([Lingvističko društvo], 1934)
O nepodesnosti da poslovice i rečenice, uzete iz prijevoda, posluže kao primjer rečenica; o dvjema takvim primjerima u Gramatici hrv. i srp. jezika od T. Maretića.