Stavovi maslinara o podizanju konkurentnosti maslinarstva u Dalmaciji u kontekstu ARISTOIL projekta - Stipanović, Branka (Array, 2018)
U istraživanju se analizira uloga ARISTOIL projekta u podizanju konkurentnosti maslinarstva u dalmatinskim županijama te se analiziraju stavovi maslinara o ciljevima projekta ARISTOIL. Također se istražuje jesu li stavovi maslinara o ciljevima ARISTOIL projekta uvjetovani socio-demografskim profilom; konkretno dobnom i obrazovnom strukturom te lokacijom (županijom) u kojoj posluju. U istraživanju su korišteni sekundarni i primarni podaci. Rezultati istraživanja pokazuju da je proces informiranja i educiranja maslinara o provedbi ARISTOIL projekta nužno prilagoditi postojećoj obrazovnoj strukturi da bi se optimizirala provedba ciljeva projekta.