Nadbiskup Stepinac o sibinjskim žrtvama i mise zadušnice za njih u crkvama Zagrebačke nadbiskupije u veljači i ožujku 1935. godine - Artuković, Mato (Array, 2018)
U radu se predstavljaju pogledi nadbiskupa Alojzija Stepinca o sibinjskim žrtvama u vrijeme predizborne kampanje 1935. godine. Vlasti su za događaje u kojima je ubijeno 15 hrvatskih seljaka optužile same te seljake i župnika iz Podcrkavlja Mihovila Praskića. Nadbiskup Stepinac jasno je označio bitan uzrok svega: neravnopravnost naroda i samovolju žandara. Dopustio je služenje mise zadušnice za ubijene seljake, što je ogorčilo nositelje vlasti. Potaknuti zagrebačkim primjerom, spontano su i u drugim mjestima Nadbiskupije služene zadušnice za žrtve zločina za koji nitko nije odgovarao.