Odnos Barzilaja Gileađanina prema vlastitoj starosti - Runje, Domagoj (Array, 2018)
Lik Barzilaja Gileađanina pojavljuje se više puta u biblijskim tekstovima od kojih su najvažniji 2 Sam 17, 27- 29 gdje Barzilaj pomaže kralju Davidu u bijegu pred pobunjenim sinom Abšalomom i 2 Sam 19, 32-40 gdje se Barzilaj drugi put susreće s kraljem Davidom i govori o svojoj starosti. U ovom izlaganju to je središnji tekst na temelju kojega se promatra Barzilajev odnos prema vlastitoj starosti. Uz to navodi se i nekoliko tekstova iz židovske izvanbiblijske tradicije koji pomažu boljem razumijevanju toga biblijskoga lika.