Bioetičke inicijative revalorizacije starosti i starijih ljudi - Vuletić, Suzana (Array, 2018)
Poticaj za revalorizacijom starosti i starije dobi proizlazi iz tendencija suvremenoga društva koje na to životno doba gleda s obezvrijeđivanjem i stigmatizacijom trošnih agenata mirovinskih, socijalnih i zdravstvenih fondova. Stoga je potrebno afirmirati tu životnu etapu s pomoću promovirajuće tendencije vitalizirajućega ukazivanja pozitivnoga vidika zdravoga i aktivnoga starenja uz bioetičko-pravnu zaštićenost i empatijsku podršku pastoralne blizine crkveno-pastoralnih modela.