Hrvatski prijedlog nasuprot i njegovi poljski prijevodni ekvivalenti - Daković, Sybilla (Array, 2018)
U članku na osnovi paralelnog korpusa tekstova hrvatske književnosti, te njihovih poljskih prijevoda utvrđujemo fond prijevodnih ekvivalenata hrvatskog prijedloga nasuprot. Uvodna analiza omogućuje određivanje prostornih i neprostornih značenja leksema polaznog jezika i karakteriziranje količinskih odnosa među njima, dok glavno istraživanje izdvaja ekvivalente za pojedina značenja gdje dominiraju sekundarni prijedlozi.