Promjene u obilježjima turističke potrošnje riječkih i opatijskih turista - Soldić Frleta, Daniela (Array, 2018)
Svrha je rada utvrditi postoje li promjene u visini, strukturi i determinantama turističke potrošnje ostvarene u destinaciji u 2016. godini u odnosu na 2014. godinu, odnosno utvrditi u kojim je segmentima turističke potrošnje došlo do promjene u dvogodišnjem razdoblju. Kvantitativna analiza temelji se na uzorku od 1.198 anketnih upitnika koje su popunili turisti koji su boravili na području Rijeke i riječkog prstena i Opatijske rivijere tijekom ljeta 2014. i 2016. godine. T-test za nezavisne uzorke upotrijebljen je da bi se utvrdile statistički značajne razlike između obilježja ispitanika koji su u destinacijama boravili 2014. i onih koji su tamo boravili 2016. godine. Dvije regresijske analize provedene su zasebno na ispitanicima iz 2014. godine i zasebno na ispitanicima iz 2016. godine radi utvrđivanja čimbenika koji utječu na visinu prosječne dnevne potrošnje. Rezultati su ukazali na to kako postoje značajne razlike i u visini i u strukturi turističke potrošnje ostvarene u 2016. godini u odnosu na onu koju su turisti ostvarili 2014. godine. Uz navedeno, rezultati su ukazali na to kako se razlikuju i čimbenici koji utječu na visinu potrošnje ostvarene u dvije obrađene godine.