Naučna osnova za obuku gluhonijeme djece - Medved, Josip, učitelj (vlast. nakl, 1905)
Naučna osnova za Zemaljski zavod za odgoj gluhonijeme djece u Zagrebu koja je stupila na snagu početkom šk. god. 1904-5.