Dika i kod nepriatelja ili Kratko opisanje pripetjenjah u početku tretjega, kasnie pervoga horvatskoga puka (regimenta) od njegvoga predanja Francesom u god. 1809. do srètjnoga povratka pod žezlo austriansko u god. 1814. - Čuić, Mijo; Stipić, Andrija (U Zagrebu : pritiskano kod Franje Župana, 1838)
Predgovor o hrvatskoj gramatici i pravopisu.
Str. III-XXIV: Ljubazni čtavče! / prevoditelj.
Bibliografija uz tekst predgovora.
Autor je Mijo Čuić.
Keywords: Hrvatska -- Vojna povijest -- 1806.-1813.; Vojne postrojbe -- Hrvatska -- Povijest -- 1806.-1813.