Galleria di Dalmati illustri - Martecchini, Petar Frano (Pietro Francesco Martecchini, 1896)
Šime Ljubić istražio je i objavio životopise uglednih Dalmatinaca: biskupa Antuna Vrančića (ujaka Fausta Vrančića), Marka Antuna de Dominisa, Ivana Lučića, Benisa Gisacoma, Nikole Tommasea. Vid Vuletić Vukasović piše o pjesniku Petru Kanaveliću.