[Razni letci - 1896 - 1988]. - Matoš, Antun Gustav; Kranjčević, Silvije Strahimir; Banović, Stipan (1896)
Sadrži letke, stihove, zapisnike, sastavke i sl. : 1. U pravilnik te ljubim (Stihovi) 2. Uverenje drugu Kuvačić Nikici (Uvjerenje o izdatoj udarničkoj znački za izvanrednu požrtvovanost u izgradnji autoputa "Bratstvo i jedinstvo") 3. Uverenje drugu Kuvačić Nikici (Uvjerenje o izdatoj udarničkoj znački za izvanrednu požrtvovanost u izgradnji autoputa "Bratstvo i jedinstvo") 4. Hajduk Blago u gospodinu preminuo (Šaljivi letak prigodom utakmice Hajduk - Dinamo u Splitu 6. V. 1979.) 5. Pravila Hrvatske nakladne zadruge u Zagrebu 6. Raspored žalobne svečanosti prigodom ukopa blagopokojnoga Biskupa Josipa Jurja Strossmayera 13. i 14. travnja 1905. 7. Poziv na upisivanje dionica 8. Hausordnung für das Statthalterei-Gebäude in Triest. 9. Exhibition of Serbian art (Poziv na izložbu likovnih autora Meštrovića, Rosandića, Račkog, Marijanovića i Krizmana. 10. Oglas (Pravila za posuđivanje knjiga) 11. [Proslava] Hiljadugodišnjice Hrvatskog Kraljevstva u Livnu (Poziv na svečanost i raspored događanja) 12. Starokatolička crkva (O značajkama starokatoličke crkve) 13. Seljačka Sloga ima zadaću širiti … (O seljačkimj smotrama) 14. Moj odgovor na napadaj Dra F. Fanceva (Istrižak iz lista "Glas naroda" br. 9, drugo izdanje) 15. [O prepirci D. švoba i F.Šišića] (Komentar posvete koja se nalazi na posebnim otiscima pojvesnih rasprava Držislava Švoba)
16. Kosovska najnovija literatura (Strojopisni prijepis Matoševa teksta) 17. Hrvatski narodni čaj (O ljekovitosti domaćih prirodnih čajeva) 18. Bespredel'naja milost' - otkrovenija mihogo Gospoda Boga otca s s'inom i duhom svjatim 19. Den' neprimirimosti (Poziv na proslavu za "Den' neprimirivosti") 20. Literaturno - muzikal'n' večer' 21. Hrvatskom narodu prigodom otkrivenja spomenika velikanu Nikoli Tommaseu u rogjenom mu Šibeniku (Prigodni stihovi S. S. Kranjčevića o Nikoli Tammaseu) 22. Otvoreno pismo bivšem pomoćniku direktora Milutinu Ivanušiću (Pismo radnog kolektiva Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu o radu pomoćnika direktora) 23. Otvoreno pismo direktoru Matku Rojniću (Pismo radnog kolektiva Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu o radu pomoćnika direktora) 24. Zapisnik sa 47. sjednice Savjeta Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu 25. [Proustaške i antikomunističke narodne pjesme s komentarom] (320 dvostiha s komentarima) 26. Kako je nastao Split (Šaljiva pjesma o Dioklecijanu i nastanku Splita) 27. Pozivnica (Skatološka šala u obliku pozivnice) 28. Osmi mart (Lascivna i šaljiva pjesma s temom Dana žena) 29. Sistematizacija radnika …. (Razne šale i ironijsko pismo ljubljenoj) 30. Uz dekret o penzioniranju (Šala o penzionerima)
Sitni tisak Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
Keywords: Starokatolička crkva; Omladinske radne akcije; Seljačka sloga; Meštrović, Ivan, -- kipar; Rački, Mirko