[NOB - Gorski kotar - Hrvatsko primorje - 1944] : [Politički letci]. - Ribar, Ivan (1944)
Sadrži letke i proglase: 1. Omladino Hrv. Primorja! Nakon dva mjeseca duga putovanja … (Izvještaj s II. Kongresa antifašističke omladine Jugoslavije) 2. Narode Hrvatskog primorja! Iskrcavanjem engleskih i američkih trupa … (Poziv u NOV) 3. Narode Hrvatskog primorja! Pobjedonosna Crvena armija slomila je … (Izvještaj o stanjima na stranim frontovima i poziv u NOV) 4. Posljednji poziv predsjednika nacionalnog komiteta oslobođenja Jugoslavije i Vrhnovnog komandanta … (Poziv domobranima, četnicima i dr. da prijeđu u NOV) 5. Domobrani, legionari i vojnici u Hitlerovoj službi! Hitlerove se divizije .. (Poziv da se napusti Hitlerova vojska) 6. Soldati Italiani. Mentre in Italia i partigiani … (Poziv Talijanima u talijanske jedinice NOV-a) 7. Vojnici! Ljudi u Hitlerovim kabanicama! Vaši gospodari vam govore … (Poziv u NOV) 8. Vojaki, ljudje v Hitlerovih plaščeh! Vaši gospodarši vam pravijo različite laži … (Poziv u NOV) 9. Vojáci, lidi v Hitlerovím kabátima! Vaši hospodáři vám říkají ... (Poziv u NOV) 10. Soldaten! Manner in den Hitleruniformen! Ihre Herren erzehlen ihnen allerlei Lüglen … (Poziv u NOV) 11. Notizie per I combattenti Italiani della 13a divisione NOVJ Prilog divizijskim novinama br. 83. (Izvještaji o djelovanjima 13 divizije) 12. Govor Maršala Tita u Beogradu (Govor Maršala Tita održan na Banjici prilikom defilea jedinica NOVJ) 13. Narode Cresa i Lošinja! Pod snažnim udarcima naše junačke NOV, uz pomoć … (Pamflet o ujedinjenju Hrv. Primorja s Hrvatskom i Jugoslavijom) 14. Legionari, domobrani, četnici! Bježeći ispred naše junačke NOV i bratske pobjedonosne … (Poziv za napuštanjem neprijateljskih jedinica) 15. Radio vijesti, 15.IX.1944. Oslobodjen je Negotin … (Izvještaj o uspjesima NOV-a) 16. I. omladinski slet Hrvatske 17. Braća iz Sovjetskogo Sojuza! 18. Narode Hrvatskog primorja! Ovogodišnja se proslava Prvog Maja vrši …
19. Druga fronta otvorena je iskrcavanjem Savezničkih armija u Francusku. 20. Hrvatski vojnici pod njemačkom komandom! Počela je konačna bitka za pobjedu. II. Fronta otvorena (O savezničkoj invaziji u Francusku) 21. Narode Hrvatskog primorja! 23. veljače slavimo 26. godišnjicu bratske … (Obilježavanje godišnjice Crvene Armije 22. Hrvatima u tuđinskoj službi. Ofanziva Crvene Armije bjesni … (Poziv Hrvatima da napuste tuđinsku službu i pridruže se NOV-u) 23. Hitlerove sluge, vaši zločini bit će kažnjeni! 24. Hrvati, legionari u Njemačkoj službi! Vi se borite za Hitlera … (Poziv hrvatskim vojnicima da napuste tuđinsku službu i pridruže se NOV-u) 25. Našim dosadašnjim drugovima iz "Plave divizije"! 26. Ženama Hrv. Primorja! Uskoro će se održati … 27. Odluka o ustrojstvu i poslovanju Narodno-oslobodilačkih odbora i skupština u federalnoj državi Hrvatskoj 28. Omladino Hrvatske! U velikim i slavnim vremenima saziva se I. Kongres … (O predstojećem I. Kongresu antifašističke omladine Hrvatske) 29. Deklaracija kraljevske jugoslavenske vlade Dra Ivana Šubašića (O priznavanju privremene uprave AVNOJ-a) 30. Primorci! Saveznički avioni lete već i nad … (Poziv muškarcima u Primorsko-goransku diviziju) 31. Ženama Hrvatskog primorja! Približuje se dan željno očekivane slobode. (Poziv ženama da pomognu NOV-u)
Sitni tisak Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
Keywords: Tito, Josip Broz; Šubašić, Ivan; Partizanski pokret; Narodno oslobodilački odbori; Hrvatsko primorje